Відео-конференція із заступником Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів та загроз Габором Іклоді

Поділитися:

17 листопада 2011 р. у конференц-залі Національного інституту стратегічних досліджень відбулася відео-конференція із заступником Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів та загроз Габором Іклоді, організована НІСД спільно з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

 

Uchast

 

На заході було присутнє широке коло експертів, які представляють основні українські установи, що опікуються безпековою проблематикою, а саме Адміністрацію Президента, Міністерство закордонних справ, Службу безпеки, Міністерство оборони; Генеральний штаб ЗС України; Державну служба спеціального зв’язку та захисту інформації, розвідувальні органи, а також неурядові організації – аналітичні та дослідницькі центри.

У ході відео-конференції було відзначено її важливість для розвитку відносин України з НАТО, у якому зацікавлені як Київ, та і Брюссель. Адже одне з провідних місць у співробітництві України з Альянсом займає співпраця в подоланні загроз невоєнного характеру, а саме - діяльність Робочої підгрупи Україна–НАТО з питань кібернетичного захисту, співпраця у сферах боротьби з відмиванням «брудних» коштів, контрабандою наркотиків, зброї та незаконним переміщенням людей. Тому до проблематики нових викликів і загроз українські фахівці сьогодні мають підвищений інтерес.

 

Uchast

 

Посол Г.Іклоді ознайомив присутніх з метою, завданнями структурою та досвідом діяльності управління нових викликів та загроз безпеці, нещодавно створеного у Секретаріаті НАТО. Він окремо зупинився на місці цього органу у розвитку співпраці в галузі безпеки з державами-партнерами, у т.ч. з Україною.

 

Uchast

 

Українські учасники мали можливість задати заступнику Генерального секретаря питання та поділитися своїми поглядами на проблематику порядку денного заходу. При цьому у центрі уваги присутніх були універсальність характеру нових викликів безпеці  (кіберзахисту, енергетичної безпеки, тероризму тощо), а також визначення заходів із запобігання таким загрозам і посилення стійкості до них.