В НІСД відбулося перше Засідання Експертної ради з питань міграційної політики

Поділитися:

23 травня 2019 року у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося перше Засідання Експертної ради з питань міграційної політики.

Засідання відкрив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло. Заступник директора зазначив, що Рада має стати майданчиком, який  дасть змогу поглибити співпрацю між фахівцями у сфері міграції, забезпечити обмін думками та інформацією, допомогти узгодженню позицій, проведенню спільних досліджень та комунікативних заходів, а також розробленню пропозицій щодо удосконалення міграційної політики та законодавства для надання їх органам державної влади та управління  міграційною сферою.

Члени Експертної ради з питань міграційної політики НІСД, до якої входять представники державних і недержавних установ, неурядових організацій та наукових установ, що займаються проблемними питаннями у сфері міграції, обговорили фундаментальні проблеми міграційної політики України та визначили пріоритетні напрямки роботи Ради на рік.

Також було вирішено головуючим на кожному наступному засіданні Експертної ради з питань міграційної політики НІСД обирати (на перехідній основі) того члена Ради, хто представляє основну тему наступного засідання.