В Апараті РНБО України відбулась зустріч делегації США з керівництвом та експертами Національного інституту стратегічних досліджень

Поділитися:

8 серпня 2019 року в Апараті РНБО України відбулась зустріч делегації США з керівництвом та експертами Національного інституту стратегічних досліджень. Від НІСД в зустрічі взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки директора Інституту Василь Яблонський, заступник директора Інституту Костянтин Кононенко, завідувач відділу воєнної та воєнно-економічної політики Валентин Горовенко.

Зустріч відбулась в рамках візиту в Україну ексміністра Військово-морських сил США, старшого радника США з питань військово-промислового комплексу України Д. Вінтера. Meтою третього візиту доктора Вінтера до України є продовження діалогу з Офісом Президента та керівниками з питань оборони, який надасть інформацію для розробки доктором Вінтером рекомендацій стратегічного рівня по проведенню оборонної реформи.

З американської сторони в зустрічі, крім доктора Вінтера, взяв участь посол Вільям Тейлор, тимчасово повірений у справах США в Україні, Надзвичайний і повноважний посол США в Україні (2006—2009) та інші офіційні особи.

Зустріч була присвячена обговоренню стану проведення оборонної реформи в Україні, напрямів потенційного співробітництва щодо проведення досліджень у безпековій, військово-промисловій та соціально-економічній сферах.