У Національному інституті стратегічних досліджень відбулося ІІ Засідання Експертної ради з питань міграційної політики НІСД

Поділитися:

5 липня 2019 року у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося ІІ Засідання Експертної ради з питань міграційної політики НІСД.

Засідання пройшло під головуванням члена Ради, заступника директора Департаменту – начальника управління інформаційно-аналітичного забезпечення та взаємодії з територіальними органами Державної міграційної служби Володимира Юрченка.

Члени Експертної Ради обговорили спільні пропозиції до нової редакції Плану заходів на 2018 – 2021 рр. щодо реалізації Стратегії державної міграційної політики України на період до 2025 р.

На засіданні також відбулося обговорення проєкту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного захисту трудових мігрантів № 10383 від 18.06.2019.

Довідково

Експертна рада з питань міграційної політики створена наказом Національного інституту стратегічних досліджень і діє відповідно до затвердженого Положення про неї.

Основними завданнями Ради є:

  • обговорення проблемних питань у сфері  міграційної політики, встановлення загроз національній безпеці, що виникають у відповідній сфері, визначення пріоритетних напрямів їх мінімізації, розробка практичних заходів міграційної політики;
  • опрацювання пропозицій експертів та формування узгодженої позиції щодо підготовки науково обґрунтованих рекомендацій для Президента України, Ради національної безпеки і оборони, Кабінету Міністрів України, окремих міністерств, інших органів державної влади стосовно шляхів розв'язання  проблем  у галузі міграційної політики;  
  • здійснення експертизи проєктів стратегічних і програмних документів держави, нормативно-правових актів з відповідних питань.