Співробітники Інституту взяли участь у роботі навчально-координаційного семінару «Удосконалення прогнозування та узгодження попиту і пропозиції кваліфікованої робочої сили в Україні»

Поділитися:

2 – 4 липня 2019 р. завідувач відділу соціальної політики Олександра Коломієць та головний науковий співробітник відділу Лариса Лісогор взяли участь у роботі навчально-координаційного семінару «Удосконалення прогнозування та узгодження попиту і пропозиції кваліфікованої робочої сили в Україні», організованого за сприяння Міжнародної організації праці та Європейського фонду освіти (ETF) у рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

У ході роботи семінару відбулося експертне обговорення плану дій для підвищення ефективності прогнозування навичок робочої сили, а також проблеми посилення міжвідомчої координації щодо покращення інформаційного забезпечення та створення системи прогнозування навичок та кваліфікацій в Україні, в тому числі в умовах децентралізації. Співробітники відділу соціальної політики НІСД активно долучилися до обговорення питань порядку денного заходу. Головний науковий співробітник відділу Лариса Лісогор презентувала результати дослідження сучасного стану системи прогнозування навичок та потреби у робочій силі (органи/інститути, механізми, законодавче регулювання, підходи, інструменти, бази даних, кращі практики в країні).