Представник НІСД взяв участь у заходах в рамках Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки

Поділитися:

З 5 по 8 травня 2019 року завідувач відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Олег Александров взяв участь у засіданні Неформальної робочої групи Структурованого діалогу та експертному семінарі в рамках Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки, які відбулися у м. Відень, Республіка Австрія.

Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки
Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки

На першій сесії НРГ розглядалися питання транспарентності, зменшення небезпеки та попередження інцидентів на тлі різкого падіння довіри, спричиненого конфліктами, що тривають у регіоні ОБСЄ, та військовою діяльністю.

Під час другої сесії засідання розглядалися питання боротьби з тероризмом у контексті міжнародної співпраці з подолання загрози насильницького екстремізму та радикалізації, які ведуть до тероризму, що охоплює, зокрема, боротьбу з незаконним обігом легких озброєнь та стрілецької зброї, діяльність правоохоронних органів, розвідки та збройних сил.

Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки
Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки

У рамках засідань експертного семінару делегація України взяла учать в обговорені питання удосконалення виконання наявних політико-військових інструментів ОБСЄ, зокрема:

  • способів підвищення транспарентності через заходи зміцнення довіри та безпеки;
  • посилення передбачуваності та довіри під час певної військової діяльності, у тому числі шляхом проведення брифінгів, спільних спостережних місій та утримання від проведення певної військової діяльності;
  • попередження та реагування на інциденти, зокрема, наявних механізмів у цій сфері та раннього реагування.