«Паспортизація» окупованих територій: загрози та виклики для України

Поділитися:

Організатор: Національний інститут стратегічних досліджень.

 

Учасники: Юлія Тищенко - керівник відділу етнонаціональних досліджень, реінтеграції та розвитку громадянського суспільства Національного інституту стратегічних досліджень; Юлія Каплан -  заступник керівника відділу  етнонаціональних досліджень, реінтеграції та розвитку громадянського суспільства Національного інституту стратегічних досліджень;  Росіан Васілой- аналітик з питань безпеки  Інституту розвитку та соціальних ініціатив Vitorul (Республіка Молдова), колишній заступник голови Прикордонної поліції Республіки Молдова;  Олексій Нестеренко – блогер; Олеся Яхно - політолог, кандидат політичних наук.

 

Модератор: Михайло Самусь -  заступник директора з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

 

Питання до обговорення:

 

Ключові наслідки для громадян України в ОРДЛО.  Рішення про можливість набуття громадянства РФ (економіка, політика, мирне врегулювання, соціальна сфера).

 

Громадянство РФ на ТОТ ОРДЛО та сценарії РФ з «інтеграції» Донбасу.

 

Квазікримський сценарій стосовно громадянства на Донбасі, в чому спільні риси та різниця: політичні, правові, юридичні аспекти.

 

Меню кроків для влади для врегулювання ситуації з  «набуттям громадянства РФ» громадянами України, що проживають на ТОТ ОРДЛО (політико-правова сфера).

 

Питання подвійного громадянства в цілому:  які основні виклики ситуації, що складається?

 

«Паспортизація» Росією Придністровського регіону Республіки Молдова.

 

«Російська паспортизація» – як це було в Грузії. Уроки для України. 

Підсумкові матеріали: