Експерти НІСД взяли участь у Міжвідомчій науково-практичній конференції з питань науково-методичного виконання заходів оборонного огляду в Україні

Поділитися:

9 липня 2019 року представники Національного інституту стратегічних досліджень заступник завідувача відділу воєнної та воєнно-економічної політики Віктор Павленко та головний консультант того ж відділу Петро Крикун взяли участь у Міжвідомчій науково-практичній конференції з питань науково-методичного виконання заходів оборонного огляду, яка організована Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського.

У заході взяли участь представники Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних Сил України, інших складових сил оборони, наукових та науково-дослідних установ та навчальних закладів, іноземні радники.

Учасники засідання обговорили питання, пов’язані з організацією планування на основі спроможностей відповідно до принципів і підходів НАТО та досвіду Великої Британії в проведенні оборонного огляду.

Також було обговорено питання щодо методичних основ з оцінки середовища безпеки, планування сил, ресурсів та формування перспективної моделі організації оборони, Збройних Сил та інших складових сил оборони.

За результатами конференції планується наукове видання матеріалів Конференції та оприлюднення у засобах масової інформації, що сприятиме об’єктивному інформуванню українського суспільства і міжнародної спільноти щодо питань проведення оборонного огляду в Україні.