Експерт НІСД взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції з морського права

Поділитися:

4 липня 2019 року представник Національного інституту стратегічних досліджень, заступник завідувача відділу воєнної та воєнно-економічної політики Віктор Павленко взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції з морського права, яка організована Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського.

Учасники засідання обговорили проблеми, пов’язані з порушенням Російською Федерацією міжнародного морського права та захисту прав моряків, яких взято в полон.

Також було обговорено питання щодо пошуку шляхів стримування агресора та притягнення його до міжнародно-правової відповідальності з відшкодуванням завданих збитків під час неправомірних дій відносно українських громадян та військових кораблів України.

Матеріали конференції планується оприлюднити у засобах масової інформації, що сприятиме об’єктивному інформуванню українського суспільства і міжнародної спільноти щодо питань неправомірних дій Російської Федерації і порушення нею міжнародного морського права в Азово-Чорноморському регіоні.