Експерт НІСД Валерій Кравченко взяв участь у Форумі ОБСЄ з безпекового співробітництва

Поділитися:

12 червня 2019 року старший науковий співробітник відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки НІСД Валерій Кравченко взяв участь у Форумі ОБСЄ з безпекового співробітництва під час Восьмої зустрічі держав-учасниць з питань реалізації документа «Кодекс поведінки щодо військово-політичних аспектів безпеки», що встановлює стандарти загальноєвропейської безпеки на міждержавному та внутрішньодержавному рівнях. Захід відбувся у м. Відень (Республіка Австрія).

Формат зустрічі передбачав обговорення питань демократичного контролю над збройними силами та запровадження обміну інформацією про приватні військові та охоронні компанії.

З вітальними промовами під час церемонії відкриття заходу виступили Постійний представник Таджикистану в ОБСЄ і голова Форуму Ідібек Каландар, а також директор Центру із запобігання конфліктам Секретаріату ОБСЄ Марсель Пешко.

12-06
Форум ОБСЄ з безпекового співробітництва

Перша робоча сесія була присвячена питанню обміну думками стосовно впровадження «Кодексу поведінки щодо військово-політичних аспектів безпеки». Під час сесії обговорювалися питання діяльності Координатора проєктів ОБСЄ в Україні у безпековій сфері, а також інформаційного обміну в рамках Кодексу поведінки.

Друга сесія присвячувалася обговоренню оцінки впровадження та ефективності Кодексу включно з річним інформаційним обміном у 2019 році. Під час сесії учасниками заходу були зроблені доповіді щодо річного інформаційного обміну в рамках Кодексу поведінки у 2019 році, а також семінару стосовно «Кодексу поведінки щодо військово-політичних аспектів безпеки» у м. Ларнака, Кіпр.