Співробітники НІСД взяли участь у конференції «Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність»

Поділитися:

19 березня 2019 р. у Таврійському національному університеті ім. В.І.Вернадського відбулася міжнародна конференція, присвячена 5-й річниці окупації Криму «Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність», організована Центром глобалістики «Стратегія XXI» та Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

В заході взяли участь співробітники відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки НІСД — завідувач відділу О.Александров, старший науковий співробітник В.Кравченко та молодший науковий співробітник О.Давимука.

Міжнародна конференція «Стратегія XXI»
Міжнародна конференція «Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність»

Захід було присвячено обговоренню безпекової ситуації в регіоні Східної Європи, а також ймовірних інструментів, які буде використовувати Росія для подальшої дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в країнах регіону.

З вітальними промовами до учасників заходу звернулись Голова комітету закордонних справ Верховної Ради України Г.Гопко, в.о. ректора Таврійського національного університету В.Казарін, керівник Представництва Фонду Аденауера в Україні Г.Бауманн, президент центру «Стратегія XXI» М.Гончар.

міжнародна конференція
Міжнародна конференція «Путінські війни у Східній Європі: пост-кримська реальність»

В рамках конференції відбулися 4 панелі – «Гібридні загрози пост-кримської політики РФ для нових незалежних держав», «Силовий аспект російської політики в Азово-Чорноморському регіоні», «Регіональні особливості гібридної агресії РФ» та «Гуманітарні інструменти на наслідки гібридної агресії РФ».

На заході виступили представники експертного та наукового середовища України, Молдови, Білорусі, Сербії, Естонії, Чехії. Співробітники Інституту взяли активну участь в обговоренні питань, що розглядалися на конференції.