Міжнародна конференція "Стратегічна концепція оборони і безпеки членів НАТО та безпекова політика України у контексті рішень Чиказького саміту Альянсу"

Поділитися:

Uchast7 червня 2012 р. у конференц-залі готелю «Київ» пройшла міжнародна конференція «Стратегічна концепція оборони і безпеки членів НАТО та безпекова політика України у контексті рішень Чиказького саміту Альянсу», організована Національним інститутом стратегічних досліджень за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні та Офісу зв’язку НАТО в Україні.

 

UchastНа конференції було присутнє широке коло експертів, які представляють основні українські структури, що опікуються безпековою проблематикою, а саме Адміністрацію Президента, апарат Верховної Ради України, міністерства закордонних справ, оборони, внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій, Генеральний штаб ЗС України; а також неурядові організації – аналітичні та дослідницькі центри. У заході також взяли участь представники штаб-квартири НАТО, глави дипломатичних представництв країн-членів Альянсу та країн-партнерів, іноземні дипломати.

 

Список учасників.

 

Конференцію було присвячено обговоренню рішень, прийнятих на Чиказькому саміті НАТО з ключових питань порядку денного та їх впливу на розвиток відносин України з Альянсом у контексті реалізації ініціативи Генерального секретаря А. Расмуссена з реформування політики партнерства НАТО.

 

Програма конференції.

 

UchastДо учасників конференції з вітальними промовами звернулися заступник директора Інституту О.Литвиненко, заступник Посла Республіки Польща в Україні Д.Гурчинський та директор Офісу зв’язку НАТО в Україні М.Кожіел.

З ключовою промовою на заході виступив заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Д. Бренгельманн. У своєму виступі високопоставлений гість проаналізував основні підсумки Чиказького саміту Альянсу, їх значення для розвитку глобального безпекового середовища та стосунків НАТО з партнерами.

 

Фотографія (P1010157.JPG)

Значний резонанс та жваву дискусію викликали виступи учасників заходу, присвячені перспективам розвитку стосунків НАТО з особливими партнерами, зокрема, директора Департаменту міжнародної безпеки та роззброєння МЗС України О.Александровича, радника-посланника Посольства Росії в Україні А.Воробйова, старшого радника Посольства Грузії в Україні Г.Думбадзе.

 

UchastОсобливе місце на заході посіла тематика співробітництва України з НАТО у військовій та військово-технічній сферах. Цим питанням присвятили свої виступи заступник Міністра оборони України В.Можаровський, перший заступник начальника Генштабу ЗС України віце-адмірал І.Кабаненко, директор Дніпропетровського філіалу НІСД А.Шевцов та головний спеціаліст Державного концерну «Укроборонпром» О.Рубан.

 

Міжнародна конференція проходила за правилами Chatham House, що дало можливість його учасникам провести обмін думками з питань, що обговорювалися, у конструктивній, довірливій та відвертій атмосфері.

За підсумками заходу планується підготувати рекомендації органам державної влади щодо розвитку партнерства між Україною, як позаблоковою державою, та Організацією Північноатлантичного договору в умовах реалізації Стратегічної концепції НАТО за підсумками Чиказького саміту 2012 року.