Заходи до 26-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС

Поділитися:

Uchast

 

У переддень роковин аварії на Чорнобильській АЕС в Національному інституті стратегічних досліджень було проведене засідання вченої ради на якому головним спеціалістом відділу екологічної та техногенної безпеки Олегом Насвітом було зроблене наукове повідомлення «Наукова підтримка формування державної політики щодо подолання наслідків великомасштабних радіаційних аварій».

 

В повідомленні були окреслені сучасні проблеми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, надана інформація щодо ситуації навколо аварійної АЕС Фукусіма Даі-ічі в Японії, стисло представлене порівняння ситуацій, що склалися після цих двох аварій та державних політик України і Японії щодо подолання їх наслідків. Була також надана інформація щодо заходів за участю співробітників Інституту з наукової підтримки формування державної політики щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи і аварії в Японії на Фукусіма Даі-ічі.

 

В повідомленні також була надана інформація щодо участі завідувача відділу екологічної та техногенної безпеки Юрія Скалецького та головного спеціаліста цього відділу Олега Насвіта у заходах на Житомирщині, що відбулись 19 та 20 квітня ц.р.

 

Презентація О.Насвіта (частина 1, 2)