Круглий стіл "Трансформація ОПК України: основні засади діяльності в нових умовах"

Поділитися:

Uchast17 листопада 2011 року в конференц-залі УСПП (м.Київ, вул. Хрещатик, 34) проведено "круглий стіл" за темою "Трансформація ОПК України: основні засади діяльності в нових умовах".  

 

Організатор "круглого столу" – Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Дніпропетровську. Співорганізаторами є Український союз промисловців і підприємців та Асоціація «Українські оборонні технології».

У його роботі прийняли участь: керівництво та представники Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Ради національної безпеки і оборони України, Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств та наукових установ (всього 65 осіб).

 

Серед основних питань, що розглядалися на "круглому столі":

1. Поточний стан і основні проблеми розвитку та державного управління оборонно-промисловим комплексом України. Головні засади реформування ОПК на найближчу перспективу. Проблемні питання забезпечення діяльності та розвитку високотехнологічних підприємств ОПК.

 

2. Оцінка перспектив розвитку військово-технічного співробітництва з іншими державами щодо експорту та імпорту озброєння в інтересах розвитку Збройних Сил України та підприємств ОПК.

 

Відповідно до узгодженої програми виступили: А.К.Кінах – Голова УСПП, А.І. Шевцов – директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м.Дніпропетровську, В.Г. Грек – Президент Асоціації «Українські оборонні технології», В.В. Бадрак – директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, Б.С. Ківа – генеральний конструктор з авіабудування, Ю.М. Бусяк – головний конструктор, перший заступник начальника КП ХКБМ ім. О.О. Морозова, Є.О. Борисов – генеральний конструктор з військового кораблебудування.

 

У обговоренні взяли участь: В.О.Богуслаєв – член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, М.І. Гладкий – директор ОКБ «Текон-електрон», В.П.Горбулін – член Президії НАНУ, В.П. Омельянчук – заступник Міністра оборони України, Д.В. Чеберкус – заступник директора департаменту Державного Агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, В.С. Майстренко – директор департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 

За підсумками обговорення прийнято Рішення "круглого столу", схвалене його учасниками.