Круглий стіл "Соціально-економічний розвиток територій, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС: проблеми та шляхи їх подолання"

Поділитися:

 

 

 9 грудня 2010 року в Національному інституті стратегічних досліджень при Президентові України відбулося засідання "круглого столу": "Соціально-економічний розвиток територій, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС: проблеми та шляхи їх подолання". В засіданні взяли участь представники органів державної влади,  наукових та експертних інституцій, громадські діячі, журналісти.

 Список учасників.

 Litvinenko 

 

 

Засідання відкрив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України О.В. Литвиненко, який у вступному слові поставив питання про об’єктивні процеси трансформації як радіологічної так і соціально-економічної ситуації на територіях, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС.


 Вступне слово О.В. Литвиненка.

skaletski

 

 

 

 

 

 

Із доповіддю на тему "Проблеми державної політики з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" виступив завідувач відділу техногенної та екологічної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України  Ю.М. Скалецький 

 

 

 

 

 

"Питання, nasvitaпов’язані з переглядом меж зон радіоактивно забруднених внаслідок  аварії на ЧАЕС територій" були темою виступу завідувача сектором радіаційної безпеки та питань Чорнобильської АЕС департаменту енергетичної та ядерної безпеки  Апарату РНБО України О.І. Насвіта.

los

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медичні проблеми наслідків аварії на ЧАЕС були висвітлені у виступі завідувача відділом радіаційної гігієни Державної установи "Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України" І.П. Лося "Пізня (відновлювальна) фаза аварії: що робити?"kashparov

 

 

 

 

 

 

 

Виступ   директора  Українського НДІ сільскогосподарської радіології НУБіП України В.О.  Кашпарова був присвячений актуальній темі:  "Досвід країн СНД у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС"  

 

 

 saenko

 

 

 

 

В  обговоренні   соціально-економічних та психологічних наслідків аварії на ЧАЕС, зокрема у зонах, що постраждали від радіаційного забруднення взяв участь Ю.І. Саєнко - завідувач відділу соціальної експертизи Інституту соціології НАН України, який виступив з доповіддю "Соціально-психологічні наслідки аварії на ЧАЕС: шляхи подолання". 

 

 

 

lixtar

"Дози опромінення  населення, потерпілого  внаслідок аварії на ЧАЕС,   

і шляхи подальшої  їх мінімізації" ­–  з доповіддю на таку тему виступив І.А. Ліхтарьов, директор НДІ радіаційного захисту АТН України.

 

 

 

 

 

mozar

Заступник директора департаменту у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи завідувач відділу радіологічного захисту населення та екологічного оздоровлення території Міністерства України з питань  надзвичайних ситуацій і в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи А.О. Можар доповідав на тему: "Проблеми та шляхи удосконалення нормативно-правової бази щодо забезпечення  соціально-економічного розвитку територій, які постраждали  внаслідок аварії на ЧАЕС".

 


 
parashinЗаступник секретаря Ради Національної безпеки і оборони України С.К. Парашин підкреслив своєчасність і необхідність реформування   нормативно-правової бази соціально-економічного забезпечення територій, що постраждали  внаслідок аварії на ЧАЕС.

 

Підводячи підсумки засідання "круглого столу", заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень О.В. Литвиненко подякував усім присутнім за надані цікаві ідеї та пропозиції щодо удосконалення нормативно-правового та наукового обґрунтування прийняття державних управлінських рішень щодо соціально-економічного розвитку територій, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.